top of page

EN DEL AV OLSFORS SEDAN 1963

Arrow Down

Vår historia

Olsfors Elektriska AB har funnits länge på marknaden - vår historia sträcker sig tillbaka till 1963. Det var året då Karl-Eric Wannberg, tillsammans med en medarbetare, grundade företaget med en vision om att erbjuda eltjänster till kunder i Olsfors och Bollebygd. Några år senare, 1971, tog Karl-Eric ensam ledningen och Olsfors Elektriska AB blev verklighet.  

Med sin jordnära inställning och en övertygelse om att framgång är ett resultat av hårt arbete, ledde Karl-Eric företaget med en stadig hand. Hans söner, Simon och Johan Wannberg, växte upp med företaget och arbetade nära sin far - och att de så småningom tog över ledarskapet kändes naturligt på många sätt. Simon och Johan driver företaget än idag, nu tillsammans med Niclas Andersson som gått in som en tredje delägare. 

Vår historia har bidragit till en stabil grund och mångårig erfarenhet i branschen. Hos oss finns drivna, kompetenta och engagerade medarbetare  - och tillsammans levererar vi skräddarsydda tjänster till både privatkunder, industri, kommun och entreprenad.

"Vi finns till för dig som behöver en lösning, för dig som har en idé och för dig som vill ha trygghet."

Elektriker i industri miljö ståendes framför ett elskåp industri

Värderingar

Kompetens, kvalitet och trygghet är vårt signum. Vi fokuserar på smarta och hållbara lösningar och eftersträvar alltid goda relationer med våra kunder.

 

Inom företaget värderar vi gemenskap, utveckling och samarbete högt - allas insats är viktig. Varje medarbetare representerar Olsfors Elektriska och tillsammans utgör vi företagets ansikte utåt. Vi är därför måna om att förmedla företagets anda och värderingar.

En del av Elkedjan

Vi är en del av Elkedjan och är stolta över att vara en av många delägare. Elkedjan är en rikstäckande medlemsorganisation med över 150 företag runt om i Sverige. Tillsammans är vi över 1 700 yrkesproffs som strävar efter att ge gott intryck, skapa bestående avtryck och förbli tekniskt kompetenta.

Elkedjan ägs av oss medlemmar och tillsammans samlar vi en enorm bredd av kompetens, allt för att du som kund ska få lösningar i världsklass. Vi är riktiga Elektriker!

Årets Nykomling 2023

Året 2023 var verkligen spännande för oss då vi blev stolta mottagare av priset "Årets nykomling" från Elkedjan! Denna utmärkelse är ett bevis på vårt engagemang, vår framåtblickande inställning och vår förmåga att leverera tjänster av högsta kvalitet. Det är också ett erkännande för det hårda och dedikerade arbete vi lägger ned för att erbjuda den kompetens och kvalitet som kännetecknar Olsfors Elektriska. 

Vi är stolta över utmärkelsen och ser den som en drivkraft att fortsätta överträffa våra egna förväntningar och göra skillnad både inom vår bransch och samhället i stort.

Pris Elkedjan Året Nykomling Olsfors Elektriska
Solceller på marken hav i bakgrunden

Framtid och samtid

Vi verkar i en bransch där det händer mycket och utvecklingen går fort. Hos oss finns därför dedikerade tekniker som ser till att vi håller oss uppdaterade och konkurrenskraftiga.

Vi håller till mellan Borås och Göteborg, det är vår hemmaplan

Vi erbjuder omfattande tjänster som syftar till att möta efterfrågan inom elbranschen - huvudsakligen inom ett geografiskt område som sträcker sig från Göteborg till Borås. 

Våra tjänster riktar sig till såväl privatkunden som industrin. Vi installerar bland annat laddboxar, solpaneler, larm och kameraövervakning. Vi är din lokala partner med lång tradition, hög kompetens och tekniskt kunnande, redo att ta hand om dina elektriska problem med precision och omsorg.

Olsfors bil med arbetskartan
Elbevis utfärdad 1963

Elbevis utfärdat år 1963. Företaget fick då utföra elinstallationer inom en radie av 30 km från Hultafors kyrka.

Olsfors elektriska första företagsbyggnad

Olsfors Elektriskas första företagsbyggnad.

bottom of page